Bel ons!Bel ons!

06-55457725 of 06-14347959

Roofvogelopvang

Het aantal roofvogels in Nederland breidt zich, mede door goede preventieve voorlichting, voldoende voedsel en minder gebruik van gif, gelukkig uit. Dit betekent dat er ook meer roofvogels en uilen worden gespot en gevonden.

opvangcentrum voor roofvogels en uilen

Stichting Wings of Change heeft sinds 2017 een ontheffing van RVO voor het opvangen van in het wild gevonden roofvogels en uilen. Wij hebben alle faciliteiten en expertise om de roofvogels een goede opvang en verzorging te geven zodat zij weer snel in het wild kunnen worden uitgezet.

 stappenplan Gevonden roofvogels en uilen in het wild (Noord-holland)

  • Treft u een (jonge) uil aan op de grond? Dit is vaak in het voorjaar het geval wanneer de takkelingen (jonge uilen) gaan leren vliegen. Vaak zijn zij niet ver van het nest vandaan. Wacht even af of de ouders nog in de buurt zijn en grijp niet direct zelf in! Mocht u twijfelen en/of het duurt erg lang dat de ouders in beeld komen, neem dan contact op met de Dierenambulance.
  • Is de roofvogel aangereden en/of gewond? Meld dit bij de Dierenambulance. Zij zorgen ervoor dat de roofvogel en/of uil bij ons wordt gebracht.

Melding of advies bij een gevonden roofvogel en/of uil

  • Wanneer u twijfelt en graag advies wilt betreft een gevonden (niet gewonde) roofvogel of uil, dan kunt u ons bereiken op: 06-55457725
  • Voor het melden van een (gewonde) roofvogel of uil kunt u contact opnemen met de Dierenambulance bij u in de buurt.