Bel ons!Bel ons!

06-55457725 of 06-14347959

Activiteiten, werkzaamheden en educatie

Zowel op ons terrein als buiten ons terrein vinden activiteiten en werkzaamheden plaats. De deelnemers doen hiermee werkervaring en dagstructuur op: Ze leren samenwerken, wat ze leuk vinden, netjes werken, collega's en klanten helpen en bijstaan, plannen, op tijd aanwezig zijn, werktempo, verzorgen van dieren enz.

Roofvogels

Stichting Wings of Change is de thuisbasis van mooie en bijzondere roofvogels & uilen. De vogels moeten iedere dag worden verzorgd en getraind. De werkzaamheden zijn heel divers: Van het schoonmaken van de verblijven, het trainen van de vogels, het assisteren tijdens roofvogelworkshops tot overlastbestrijding. 

Paarden

Op het terrein zijn een paard en 2 kleine Shetlandpony's aanwezig. Zij hebben dagelijkse intensieve verzorging nodig zoals het voeren, water geven, beweging/activering, training, aandacht, poetsen (kammen/borstelen/hoeven) en het schoonmaken van de stal en het weiland.

Groenonderhoud - Moestuin

Stichting Wings of Change is gevestigd op een landgoed van 2 hectare. Dit groene terrein en de moestuin vergen veel onderhoud: Gras maaien, snoeien, wieden, zaaien, verplanten, oogsten enzovoorts.

Huiskamerproject

Samen met de deelnemers verzorgen wij onze gasten van het Huiskamerproject welke in april open gaat. Zij helpen mee met de activiteiten die daar plaatsvinden en voorzien onze gasten van een lekker kopje koffie of thee.

overige activiteiten en werkzaamheden op locatie

  • Drie keer in de week gaan we met een aantal deelnemers naar een tankstation in Grootebroek. Daar ruimen we het terrein op, maken autowasboxen schoon en assisteren in de winkel.
  • We verzorgen het terrein van een klimpark: Gras maaien, groenonderhoud, midgetgolfbaan.

educatie en activiteiten voor kinderen

In ons centrum bieden wij schoolklassen de mogelijkheid om kinderen weer in aanraking te brengen met de natuur en de dieren, maar ook weer in contact met zichzelf. Hier profiteren leerlingen én hun leerkrachten zodanig van, dat het langdurige positieve gevolgen zal hebben.
Meer informatie over kinderen kunt u in dit artikel lezen. 

Met deze vorm van educatie bij kinderen laten we ze ervaren:

  • Hoe het voelt om weer rust in hun hoofd te hebben en maken ze bewust van zichzelf (gevoelens en gedachten die ze hebben) en hun omgeving
  • Hoe je kunt communiceren met alles om je heen en met zichzelf. Kinderen ontwikkelen hierdoor vaardigheden waar ze de rest van hun leven plezier aan beleven
  • Wat de natuur en de dieren ons laat ‘voelen’ en ‘zien’
  • Hoe je omgaat met de dieren en met elkaar: dit vermindert onder andere pestgedrag! 
  • Dat de natuur heel belangrijk is en dat we er zuinig op moeten zijn 
  • Hoe makkelijk én leuk het is om zelf groenten te telen

Leerkrachten kunnen contact opnemen betreft de mogelijkheden en inhoud van dit educatieve programma.

 

Educatie op maat

Voorlichting en educatieve programma’s kunnen ook op maat worden gemaakt voor allerlei groepen (volwassenen en kinderen)! Wilt u meer informatie, neemt u dan gerust contact met ons op.