Bel ons!Bel ons!

06-55457725 of 06-14347959

Natuurlijk Welzijn

Natuurlijk welzijn=gezonde leefstijl

NATUURLIJK WELZIJN betekent algeheel welzijn op alle niveau's: Om optimaal te kunnen functioneren is een gezonde leefstijl van essentieel belang. Stichting Wings of Change bekijkt het geheel van de persoon en zijn omgeving, dit wordt holistische benadering genoemd. Er wordt niet alleen symptomatisch gekeken, maar naar de oorzaak. Naast de ontwikkelingsdoelen van de deelnemer wordt in samenwerking met de deelnemer en zijn/haar begeleiding gestreefd naar een gezonde leefstijl en lichaamshouding. Dit kan namelijk onder andere een oorzaak zijn in het ontwikkelen of verergeren van gedragsproblematiek en/of klachten. 

Bij aanvang van dagbesteding of een traject wordt aan de deelnemer gevraagd  waar hij/zij zich mee voedt, of hij/zij voldoende water drinkt, slaapt, rust en beweegt. De deelnemer en zijn/haar begeleiding krijgt adviezen en richtlijnen mee om hier thuis mee aan de slag te gaan. Wanneer er wordt geconstateerd dat de deelnemer ergens moeite mee heeft, bijvoorbeeld omdat hij/zij slecht slaapt, een verkeerde lichaamshouding heeft of onvoldoende gezonde voeding tot zich neemt, dan kan hij hier extra begeleiding, coaching of behandeling voor krijgen. N.B. Dit gaat altijd in overleg met de deelnemer en zijn/haar begeleiding!

Ons team voldoet aan strenge kwaliteitscriteria voortvloeiend uit de maatschappelijk normen. De therapeuten zijn opgeleid in meervoudige paramedische vaardigheden en voldoen aan de criteria medische basiskennis. Tevens zijn zij in het bezit van een BHV certificaat.

 

Lees hier meer over kinderen.

Lees hier meer over dieren.