Belastingvrij schenken

Als je doneert aan Stichting Wings of Change help je ons natuurlijk al enorm. Maar wat nou als we je vertellen dat je meer kunt doneren zonder dat het jou extra geld kost! Je profiteert namelijk van maximaal belastingaftrek van je giften door onze ANBI status.

Hoe werkt dat?

Stel je wil jaarlijks 100 euro doneren. Indien je dit minimaal 5 jaar doet en je hebt een overeenkomst met Stichting Wings of Change, dan is dit bedrag volledig aftrekbaar bij je belastingaangifte!

Rekenvoorbeeld bij een inkomstenbelastingtarief van 42% *

 Zonder overeenkomstMet overeenkomst
Jaarlijkse schenking100172
Teruggave belasting072
Netto schenking100100

 

* aan deze berekening kunnen geen rechten ontleend worden

In het rekenvoorbeeld hierboven zie je dat je meer kunt doneren aan Wings of Change, terwijl het jou niets extra kost! In beide gevallen, met of zonder overeenkomst kost het jou netto slechts 100 euro. Maar met overeenkomst doneer je 72 euro MEER aan Wings of Change en daar zijn wij jou reuze dankbaar voor. Natuurlijk kan je ook zelf profiteren van het belasting voordeel.

Hoe zorg je er voor dat je maximaal kunt profiteren van het belasting voordeel?

Dat is heel erg makkelijk! Sinds 2014 hoef je niet meer naar de notaris om een akte op te laten stellen. Een overeenkomst tussen jou en Stichting Wings of Change is voldoende voor de belastingdienst. Je stuurt de ingevulde overeenkomst naar ons op waarna je jouw eigen exemplaar door ons ondertekend retour ontvangt en klaar! Je bewaart jouw exemplaar goed in jouw administratie. Deze is uitsluitend nodig indien de belastingdienst je hierom vraagt. Zie verder ons stappenplan hieronder.

De voorwaarden waar je aan moet voldoen om recht te hebben op de belastingaftrek staan op de website van de belastingdienst. Klik hier voor de website.

Stappenplan:

Stap 1: Download de overeenkomst hier;

Stap 2: Vul en onderteken zowel het exemplaar voor de schenker als voor de ontvanger (Stichting Wings of Change) in;

Stap 3: Het gemakkelijkste voor jou en voor ons is dat je ons machtigt de periodieke schenking/donatie automatisch af te schrijven van uw bankrekening. Ga hier naar het machtigingsformulier en vul deze in.

Stap 4: Je kunt via dat machtigingsformulier meteen de overeenkomst bijsluiten. Uiteraard kan je ook de overeenkomst mailen of per post sturen naar:

Stichting Wings of Change

Schoolweg 4

1619 AL Andijk

E-mail: info@ wingsofchange.nl

Klaar! Gemakkelijker kunnen wij het niet voor je maken.

Stichting Wings of Change is uiteraard heel erg dankbaar voor je gift!