Inloophuis de Sociale Huiskamer

Een ieder die behoefte heeft aan sociaal contact is welkom in ons inloophuis welke geopend is op maandag- en dinsdagochtend van 10.00 uur -12.00 uur. Koffie, thee en activiteiten zijn gratis.

Extra informatie betreft de pilot van gemeente Enkhuizen: Deze 2 inloopochtenden zijn tevens voor de inwoners van Enkhuizen die graag dagbesteding willen volgen (uitgezonderd WLZ) en vrijblijvend willen kennismaken met Wings.

Activiteiten Sociale Huiskamer

De Sociale Huiskamer  organiseert diverse themadagdelen. Voor ieder wat wils. Denk hierbij aan creatieve activiteiten, culinaire activiteiten of roofvogelactiviteten. De themadagdelen worden binnenkort hier op deze pagina weergegeven.

Dagen10.00-12.00 uur
Maandag
  • Spelletjes/handwerken/knutselen

En/of afhankelijk van het weer:

  • Activiteiten buiten: Roofvogelactiviteiten  op het terrein zelf. Of een bezoek aan het door ons beheerde en nabijgelegen  kinderboerderij en park de Put (deze is tijdelijk gesloten)
Dinsdag
  • Spelletjes/handwerken/knutselen

En/of afhankelijk van het weer:

  • Activiteiten buiten: Roofvogelactiviteiten op het terrein zelf. Of een bezoek aan het door ons beheerde en nabijgelegen  kinderboerderij en park de Put (deze is tijdelijk gesloten)
Inloophuis de Sociale Huiskamer Kwetsbare doelgroepen ontstane vriendschappen

Vervoer

Wil je graag komen maar heb je geen vervoer, dat is geen probleem!

Mail of bel ons even (minimaal een dag van tevoren) en we halen je graag op binnen een straal van 10 km vanaf onze locatie. Ook dit is gratis! Onze auto is  helaas niet geschikt voor rolstoelvervoer.

Doel Sociale Huiskamer

De Huiskamer verricht een sociale functie in de omgeving tegen onder andere vereenzaming, helpt het netwerk van de deelnemer te vergroten, werkt preventief, stimuleert participatie, vermenging van doelgroepen en zorg voor elkaar: Samen met elkaar voor elkaar!

Ondersteuning diverse fondsen

De Sociale Huiskamer is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Gemeente Medemblik en de bijdrage van diverse fondsen:

Wings of Change tijdens Corona

Wij houden de berichtgeving en de maatregelen van het RIVM nauwlettend in de gaten en streven er ook naar dit zo goed mogelijk te hanteren bij ons op het terrein. Maatregelen waar we je nog extra op willen wijzen zijn 

  • Blijf thuis bij klachten! Reserveringen kunnen geannuleerd worden. Neem hiervoor contact met ons op via 0228-222136. 
  • Desinfecteer handen bij binnenkomst. Er zal desinfecterende gel klaar staan bij de poort. 
  • Houd de 1,5 meter afstand tussen de andere bezoekers, deelnemers en medewerkers.  
  • Hoest en nies in de elleboog 
  • Was of desinfecteer met enige regelmaat je handen  

Onze medewerkers controleren actief of de maatregelen worden nagestreefd. Bij het niet of onvoldoende opvolgen wordt je aangesproken. Mocht hierna blijken dat het nog steeds niet lukt om de maatregelen op te volgen en dat je de medewerkers negeert, wordt je verzocht om het terrein te verlaten. Het is dan niet mogelijk om je bezoek terug te boeken in je account.