Project Natuurbeleving en educatie

Een belangrijk onderdeel binnen onze stichting is het aanbieden van natuureducatie. Omdat de mens steeds verder van de natuur af is komen te staan is het inmiddels noodzaak geworden dat een ieder zich weer bewust wordt van de natuur om zich heen. Hoe deze te beschermen, te behouden en te onderhouden. Bijkomend voordeel is dat door échte natuurbeleving volwassenen en kinderen ook weer in contact leren komen met zichzelf wat langdurig positieve gevolgen kan hebben op gedrag en gevoel.

Daarnaast willen we het ambacht van valkenieren, ook wel bekend als de kunst van het trainen en gebruiken van roofvogels voor de jacht, onder de aandacht brengen. Het ambacht heeft een lange en rijke geschiedenis en heeft zowel historisch als hedendaags belang. Het vertegenwoordigt een eeuwenoude traditie van jagen met roofvogels en biedt tegenwoordig een waardevolle bijdrage aan natuurbehoud en educatie. Het behoud van dit ambacht draagt bij aan het behoud van cultureel erfgoed en de bescherming van roofvogels en hun leefgebieden.

Doel

Middels het ambacht valkerij volwassenen en kinderen weer of meer verbinden met de natuur en hen bewuster maken van behoud en bescherming van de natuur.

Wings of Change educatie natuurbeleving kinderen scholen leskisten