Maatschappelijke Participatie – Dagbesteding

Stichting Wings of Change biedt maatschappelijke participatie met diverse zinvolle activiteiten aan kwetsbare doelgroepen. Doordat we in kleine teams met elkaar en onder begeleiding samenwerken is het mogelijk om de deelnemer individueel te coachen in zijn of haar ontwikkeling.

De locaties

De activiteiten vinden plaats op twee locaties in Andijk. Beide locaties zijn verborgen groene juweeltjes van circa 2 hectare groot.

Het landgoed van Stichting Wings of Change biedt ruimte aan de roofvogel- en uilenopvang. De opvang bestaat uit volières, een met bloemen en groen ingerichte tuin, een werkplaats en het hospitaal.

De nabijgelegen kinderboerderij De Put bevind zich samen met een speeltuin in een publiek toegankelijk park. Diverse dieren waaronder geiten, alpaca’s, kippen en konijnen wonen op deze kinderboerderij.

Welzijn mens wings of change kwetsbare doelgroepen dagbesteding
Dagbesteding natuur kwetsbare doelgroepen activiteiten groenonderhoud

Activiteitenaanbod

Stichting Wings of Change is de thuisbasis van mooie en bijzondere roofvogels en uilen. De vogels worden iedere dag verzorgd en getraind door onze deelnemers. De werkzaamheden variëren van het schoonmaken van de verblijven, tot het prepareren van het voer en het trainen van de vogels. Er is ook assistentie nodig tijdens onze educatieve roofvogelworkshops, deze assistentie wordt verzorgd door de deelnemers.

Er is veel onderhoud nodig aan de groene en bloemrijke terreinen. Denk hierbij aan het maaien van het gras, het snoeien van de bosschages en het wieden van de perken.

Op de thuis basis is ook een kleine imkerij. Er zijn een aantal bijenkasten die worden bewoond door verschillende bijenvolken. Deelnemers die het leuk vinden mogen samen met de imker de bijen verzorgen.

Op kinderboerderij de put worden de dieren verzorgd door onze deelnemers. Zij zijn dagelijks verantwoordelijk voor de verzorging van de grote dieren zoals geiten, alpaca’s en de pony, maar ook de kleine dieren zoals konijnen, cavia, kippen en parkieten vragen de nodige aandacht.
Update 2021/2022: De kinderboerderij is tot nader orde gesloten. De gemeente hoopt de boerderij in 2023 weer te heropenen. De meeste dieren zijn momenteel op ons terrein gehuisvest en krijgen de nodige verzorging en aandacht.

Het grootste deel van de activiteiten vind buiten in de open lucht plaats waardoor de verbinding tussen mens, dier en natuur wordt versterkt.

Voor meer informatie, neem contact met ons op!

De Sociale Huiskamer

Wings of Change voorziet tevens in de behoefte aan een sociale ontmoetingsplaats en participatie-locatie voor kwetsbare doelgroepen. Iedereen die hier behoefte aan heeft, is welkom in inloophuis De Sociale Huiskamer.

Activiteit schilderen Inloophuis Sociale Huiskamer