Maatschappelijke Participatie – Dagbesteding

Stichting Wings of Change biedt maatschappelijke participatie met diverse zinvolle activiteiten aan kwetsbare doelgroepen. Doordat we in kleine teams met elkaar en onder begeleiding samenwerken is het mogelijk om de deelnemer individueel te coachen in zijn of haar ontwikkeling.

Aanmelden inwoners regio West-Friesland

Regio West-Friesland: Wanneer je meer informatie wilt over het volgen van dagbesteding bij Wings en/of wanneer je een beschikking hebt toegewezen vanuit de gemeente of WLZ voor dagbesteding kan je je aanmelden via het contactformulier Of bel naar 0228-222136.

Aanmelden inwoners Enkhuizen: Pilot gemeente Enkhuizen

Inwoners van Enkhuizen die ondersteuning nodig hebben bij het vinden van een gestructureerde en zinvolle invulling van de dag (middels dagbesteding) kunnen zich rechtstreeks aanmelden bij Wings. Wij toetsen zelf of je dit nodig hebt en welk aanbod het beste bij je past. Deze pilot loopt nog tot en met december 2024.

Aanmelden kan op 2 manieren:
 1. Bel naar: 0228-222136 óf vul je gegevens in op het contactformulier.
 2. Maak gebruik van onze inloopochtenden in de Sociale Huiskamer om even vrijblijvend kennis te maken.
  Dit is mogelijk op maandagochtend en dinsdagochtend van 10.00 – 12.00 uur.

Extra info: Vervoer van en naar Wings kan, indien gewenst worden geregeld.
De pilot geldt niet voor mensen met een WLZ beschikking.

Welzijn mens wings of change kwetsbare doelgroepen dagbesteding

Dagbesteding natuur kwetsbare doelgroepen activiteiten groenonderhoud

De locaties

De activiteiten vinden plaats op drie locaties in Andijk. Ze locaties zijn verborgen groene juweeltjes:

 • Het landgoed van Stichting Wings of Change, Schoolweg 4, is ca 2 hectare groot en biedt ruimte aan de roofvogel- en uilenopvang. De opvang bestaat uit volières, een met bloemen en groen ingerichte tuin, een werkplaats en het hospitaal.
 • Zorglandgoed de Weelen, Grootslagweg 24, is ca 5,5 hectare groot en biedt ruimte voor dieropvang en stalling van paarden.
 • De nabijgelegen kinderboerderij De Put, Horn 27, van ca 2 hectare groot bevindt zich samen met een speeltuin in een publiek toegankelijk park. Diverse dieren waaronder geiten, alpaca’s, kippen en konijnen wonen op deze kinderboerderij.
  Update 2021/2022: De kinderboerderij is nog tot nader orde gesloten. De gemeente hoopt de boerderij in 2023 weer te heropenen. De meeste dieren zijn op ons terrein gehuisvest en krijgen de nodige verzorging en aandacht.

Activiteitenaanbod

Stichting Wings of Change is de thuisbasis van mooie en bijzondere roofvogels en uilen.

 • De vogels worden iedere dag verzorgd en getraind door onze deelnemers. De werkzaamheden variëren van het schoonmaken van de verblijven, tot het prepareren van het voer en het trainen van de vogels. Er is ook assistentie nodig tijdens onze educatieve roofvogelprogramma’s; deze assistentie wordt verzorgd door de deelnemers.
 • Er is veel onderhoud nodig aan de groene en bloemrijke terreinen. Denk hierbij aan het maaien van het gras, het snoeien van de bosschages en het wieden van de perken.
 • Op de thuis basis is ook een kleine imkerij. Er zijn een aantal bijenkasten die worden bewoond door verschillende bijenvolken. Deelnemers die het leuk vinden mogen samen met de imker de bijen verzorgen.
 • De deelnemers kunnen meehelpen met technisch onderhoud en diverse timmer- en bouwwerkzaamheden

Zorglandgoed de Weelen  is de thuisbasis van diverse dieren, vogels en paarden

 • De dieren, vogels en paarden worden dagelijks verzorgd door onze deelnemers. Denk hierbij aan het schoonmaken van de verblijven/stallen tot het voeren van de diverse dieren.
 • Er is veel onderhoud nodig aan het groene terrein zoals snoeien, maaien en wieden. Daarnaast is er een grote moestuin aanwezig en helpen de deelnemers mee in het klaarmaken van de grond voor het planten van de zaden en pootgoed, het wieden, het snoeien en het oogsten.
 • De deelnemers kunnen meehelpen met technisch onderhoud en diverse timmer- en bouwwerkzaamheden.

Op kinderboerderij de put is de thuisbasis van diverse boerderijdieren.

 • De deelnemers helpen mee met de dagelijkse verzorging van de dieren zoals geiten en varkens, maar ook de kleine dieren zoals konijnen, cavia, kippen en parkieten vragen de nodige aandacht
 • Kinderboerderij de Put staat op een klein parkje. Er kan mee worden geholpen in het onderhoud van het groen waaronder maaien, snoeien en wieden.

Het grootste deel van de activiteiten vind buiten in de open lucht plaats waardoor de verbinding tussen mens, dier en natuur wordt versterkt.

Voor meer informatie, neem contact met ons op!

De Sociale Huiskamer

Wings of Change voorziet tevens in de behoefte aan een sociale ontmoetingsplaats en participatie-locatie voor kwetsbare doelgroepen. Iedereen die hier behoefte aan heeft, is welkom in inloophuis De Sociale Huiskamer.

Activiteit schilderen Inloophuis Sociale Huiskamer