Inwoners uit Enkhuizen die ondersteuning nodig hebben bij het vinden van een gestructureerde invulling van de dag hoeven zich niet meer eerst aan te melden bij het WMO loket van de gemeente. Zij kunnen zich vanaf nu rechtstreeks melden bij Wings of Change.

Wings of Change toetst zelf of iemand dagbesteding nodig heeft en welk aanbod het beste past bij deze persoon. Deze nieuwe manier van werken is een proef van de gemeente Enkhuizen en haar samenwerkingspartners, die loopt tot en met december 2023.

Aanmelden kan op 2 manieren:

  1. Via email: info@wingsofchange.nl. Of bel naar: 0228-222136 óf vul je gegevens in op het contactformulier.
  2. Maak gebruik van onze inloopochtenden in de Sociale Huiskamer om eerst even vrijblijvend kennis te maken.
    Dit is mogelijk op maandagochtend en dinsdagochtend van 10.00 – 12.00 uur.

Voor wie

De proef is alléén voor mensen die niet (meer) kunnen werken of naar school gaan en hulp nodig hebben bij het zinvol invullen van hun dag. Of  zij worden intensief verzorgd door een mantelzorger die overdag even op adem wil komen. Voorheen is hier een ‘Wmo-aanvraag’ bij de gemeente voor nodig. Dat hoeft nu niet meer. Deze mensen kunnen nu rechtstreeks contact opnemen met onder andere Wings of Change.

Vervoer van en naar Wings of Change kan, indien gewenst, worden geregeld.

Voor wie niet

De proef geldt niet voor mensen die 24 uur zorg of hulp nodig hebben en/of bijvoorbeeld in een instelling wonen. Zij kunnen contact opnemen met het dichtstbijzijnde Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)-kantoor om te vragen of ze in aanmerking komen voor dagbesteding en wat de volgende stappen zijn. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) stelt vragen en beoordeelt aanvragen voor voorzieningen uit de Wet langdurige zorg (Wlz).

De proef is ook niet bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar gezellige ontmoeting en dit prima zelf kunnen regelen. Zij kunnen terecht in ons inloophuis de Sociale Huiskamer.

Handiger samenwerken

Wim Hoogervorst, wethouder Samenleving van gemeente Enkhuizen: ‘Samen met onze samenwerkingspartners willen we met deze proef onderzoeken of deze manier van werken zorgt voor bijvoorbeeld minder regels, het handiger inzetten van tijd en geld, een betere begeleiding van mensen en meer verschillende soorten activiteiten. Hiermee hopen we inwoners beter te ondersteunen.’

Kevin met Kara, luggervalk