Het aantal opvangvogels neemt op dit moment door verschillende factoren toe. Door bijvoorbeeld een stijgende populatie, vogelgriep en COVID 19 zien wij het aantal opvangvogels en inzetten van onze roofvogelambulance omhoog gaan. Ook onze landelijke zichtbaarheid is toegenomen.

Voeding

Het dierenwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel en de voeding van de dieren valt hier ook onder. Onze roofvogels en uilen krijgen gevarieerde diervoeding die alle voedingstoffen bevatten welke ze nodig hebben. Verantwoorde opslag van de diervoeding is erg belangrijk. Door juiste koeling wordt de groei van schimmels en bacteriën geremd en blijft de voeding zo lang mogelijk zijn kwaliteit behouden.

Project: Professionele energiezuinige vries-, en koelcel

Stichting Wings of Change heeft Stichting Nijhof Mens en Dier, Stichting Dierenlot en het Dinamo Fonds benaderd voor een financiële bijdrage voor de aanschaf van een professionele vriescel en koelcel.

De vries-, en koelkasten waren verouderd. En er was te weinig capaciteit om voldoende diervoeding op voorraad te hebben hetgeen juist in deze onzekere tijd erg belangrijk is.

Bijdrage

Mede door de bijdrage van hierboven genoemde fondsen en donaties aan het project hebben wij recentelijk een grote koelcel en een grote vriescel kunnen aanschaffen voor verantwoorde en energiezuinige opslag van de diervoeding.

Wij zijn hen hier erg dankbaar voor.