Project Kinderboerderij de Put

Sinds augustus 2019 beheren wij, in opdracht van gemeente Medemblik, de nabijgelegen kinderboerderij de Put. De kinderboerderij ligt op een prachtig groenrijk park van circa 2 hectare.

Onze stichting dient jaarlijks een activiteitenplan in bij de gemeente en hierop is subsidie verleend door de gemeente. Dit betreft een minimaal bijdrage om de kinderboerderij draaiende te houden.

Echter, gemeentes stimuleren de kinderboerderijen om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te draaien. Wat ons betreft een goede zaak, maar gezien de regelgeving op het gebied van dierenwelzijn gaan de kosten alleen maar omhoog. Vanaf juli 2020 is het onder andere noodzakelijk om een geschoolde medewerker aan te stellen die in het bezit is van een bewijs Vakbekwaamheid besluit houders van Dieren.

Onze stichting wil deze prachtige plek op professionele manier exploiteren waardoor het zelfvoorzienend kan worden waarbij het dierenwelzijn blijft gewaarborgd én waar iedereen gebruik van kan maken. Zodanig dat het een aantrekkelijke verbindingsplek wordt voor buurtbewoners, verenigingen en scholen.

Hierbij is het noodzakelijk dat er (dieren)verblijven worden gebouwd die voldoen aan alle eisen, ook op het gebied van duurzaamheid.

Wings of Change Kinderboerderij de Put activiteiten alpaca